
Τι χρειαζόμαστε:
4 κροκάδια
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
2 βανίλιες
Πως το κάνουμε:
- Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
- Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και τη βανίλια να πάρουν βράση
- Ανακατεύετε
- Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς
- Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα
Λίγα μυστικά ακόμα
Δεν σας συνιστώ να βάλετε corn flour, γιατί θα γίνει σαν την άνθος αραβοσίτου. Χρησιμιποιείται σαν γέμιση σε τούρτες, σουδάκια, εκλέρ.. Παραλλαγές: προσθέστε λίγες κουταλιές από το αγαπημένο σας λικέρ. Αντί για βανίλια, βάλτε ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού. Για να γίνει σοκολατένια, προσθέστε λιωμένη κουβερτούρα. ΤIP:Για πιο αφράτη και ομοιόμορφη κρέμα, μόλις κρυώσει, ανακατέψτε σε αυτή μια κούπα σαντιγύ!
sintagespareas