Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Κρέμα ζαχαροπλαστικής




Τι χρειαζόμαστε:
4 κροκάδια
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια γάλα φρέσκο πλήρες
2 βανίλιες


Πως το κάνουμε:

  1. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν
  2. Σε κατσαρολάκι βάζετε το γάλα και τη βανίλια να πάρουν βράση
  3. Ανακατεύετε
  4. Προσθέτετε το μείγμα των κρόκων και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς
  5. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με συνεχές ανακάτεμα, να πήξει η κρέμα

Λίγα μυστικά ακόμα

Δεν σας συνιστώ να βάλετε corn flour, γιατί θα γίνει σαν την άνθος αραβοσίτου. Χρησιμιποιείται σαν γέμιση σε τούρτες, σουδάκια, εκλέρ.. Παραλλαγές: προσθέστε λίγες κουταλιές από το αγαπημένο σας λικέρ. Αντί για βανίλια, βάλτε ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού. Για να γίνει σοκολατένια, προσθέστε λιωμένη κουβερτούρα. ΤIP:Για πιο αφράτη και ομοιόμορφη κρέμα, μόλις κρυώσει, ανακατέψτε σε αυτή μια κούπα σαντιγύ!

sintagespareas